keukenwand mozaïek vissen

Mozaïek Vissen, particuliere kadewoning aan het IJ in Amsterdam, afmeting 360 x 65 cm, porselein, glas en goud smalti, 2017

Dit mozaïek is een doorlopende maritieme voorstelling op de achter spatwand van een open keuken. Vanuit de woning kijk je op het water oppervlak van het IJ. In dat water leeft van alles. Ik vond het mooi dat letterlijk naar binnen te halen.
Het mozaïek is gemaakt met mat porselein, als contrast zit er hier en daar glas tussen en zelfs een paar stukjes met Italiaans bladgoud, zodat er bij verschillende soorten licht steeds een andere dynamiek in de voorstelling plaats vindt.

Voor het ontwerp hebben we de verschillende getekende ontwerpen op de wand geprojecteerd. Zo konden we het effect goed zien, bespreken en een keuze maken uit de verschillende ideeën. Dit mozaïek heeft een prominente plek, centraal in de woning, waar je bij binnenkomst direct tegenaan loopt. Het is een blikvanger die tegelijkertijd een zekere rust moet uitstralen met een praktische toepassing daar het een keuken is.

Het mozaïek is in mijn atelier op glasvezelgaas gemaakt, zodat ik plat kan werken. Daarna is het in delen versneden om te vervoeren en op locatie op de muur gemonteerd. Na droging is het gevoegd en voorzien van een beschermlaag

 

  • > <  bekijk het project